Què és la cirurgia dermatològica?

by Verónica Ruiz

La cirurgia dermatològica és la part de la dermatologia especialitzada en l’ocupació de diferents procediments quirúrgics i mínimament invasius per al tractament de diferents afeccions de la pell, el pel i les ungles amb l’objectiu d’extirpar determinades lesions, reparar i / o millorar la funció i aparença cosmètica del teixit cutani.

Entre els procediments quirúrgics destaquen majoritariament la cirurgia de Mohs i la cirurgia convencional.                                 

Els procediments mínimament invasius inclouen la criocirurgia, la electrocirugía, la teràpia fotodinàmica i el làser principalment ablatiu.

Les lesions que tracta la cirurgia dermatològica poden ser malignes (càncer de pell) i benignes, tot indicant el procediment més adequat en cada cas depenent del tipus de lesió, localització i context mèdic del / la pacient.

Originàriament, la dermatologia es percebia com una especialitat eminentment mèdica, però ha anat evolucionant progressivament per abastar un camp més ampli on la cirurgia juga, sens dubte, un paper primordial. De fet, en alguns països europeus i americans la cirurgia dermatològica està reconeguda com una subespecialitat dins de la dermatologia, tenint el seu propi programa específic de formació.

Feu clic a la categoria cirurgia dermatològica per a més informació sobre aquesta disciplina.