Book-Blog

by VR_2020_admin

“La vida explicada per un sapiens a un neandertal” de Juan José Millás i Juan Luis Arsuaga

Els autors ens acosten a algunes de les fites més rellevants que han caracteritzat l’evolució de l’espècie humana, des de la proximitat que suposa l’observació (i experimentació) de diferents situacions quotidianes en el nostre entorn contemporani actual.

La narració destaca per la comprensibilitat i naturalitat que són intrínseques als diàlegs “de tu a tu” entre els 2 autors (els prestigiosos paleontòleg i periodista) i que es succeeixen al llarg de tota l’obra.

“Així es domina el món” de Pedro Baños

L’autor, militar espanyol i Coronel de l’Exèrcit de Terra, exposa els antecedents històrics i les motivacions que han provocat l’inici dels grans conflictes bèl·lics de la nostra època, així com les claus per exercir el control geoestratègic per part de les principals potències mundials.

A més, i tenint en compte que en la nostra societat actual s’ha modificat en gran mesura la modalitat de “armes” i la manera d’utilitzar-les per lliurar una guerra, alguns dels principis descrits bé podrien extrapolar-se al terreny de la influència política a nivell territorial i supranacional.

“En temps de gel” de Fred Vargas

L’escriptora ens submergeix en aquesta ocasió en la història d’uns crims esdevinguts en l’època actual i altres ocorreguts 50 anys enrere. El relat presenta com a rerefons una organització de reunions secretes que evoquen la influència i el llegat de l’polític francès Robespierre i les vivències d’un grup, sense relació entre els integrants, durant un viatge a Islàndia.

Per a mi, una de les millors novel·les policíaques de l’autora francesa, que combina intriga fins al final i conceptes històrics i filosòfics.

“SAPIENS. D’animals a déus: Una breu història de la humanitat”  de Yuval Noah Harari

Com hem aconseguit com a espècie (Homo Sapiens) construir el sistema econòmic, social i polític actual?. Aquest interessant llibre aborda de forma clara i senzilla, però profunda, les principals fites en l’evolució humana que han permès que arribem a ser el que som.

El conjunt d’avenços que han impulsat el desenvolupament de la nostra societat ens ha aportat comoditat, però realment ha contribuït que siguem més feliços (en el sentit més profund de la paraula)?.

Una obra que genera molta reflexió, i que, al mateix temps impulsa el lector a indagar més sobre la història de l’ésser humà. Un text que no pots parar de llegir.

“La vida que aprenc” de Carles Capdevila

Un excel·lent text autobiogràfic compost per una selecció d’articles on l’autor presenta el seu pensament i reflexions sobre assumptes quotidians i altres temes de més transcendència com són l’educació, les relacions humanes, la salut i l’actitud davant la vida.

Un llibre que et captiva des del primer capítol per la seva sinceritat, humanitat i saviesa.

“Aïllat. Viatge interior d’un nàufrag” de Quico Taronjí

L’autor relata en primera persona i de forma detallada, l’experiència viscuda durant la seva aventura en solitari a bord d’un kayak durant 2 mesos i mig pel Mediterrani.

Un autèntic quadern de Bitàcora que vessa passió i que descriu la seva evolució personal en un viatge interior cap a l’autoconeixement.